63_B Residence
Project:
Location:
Area:
Completion:
63_B Residence
Toronto, Ontario
2,500 sf
2010
Situated within Toronto’s Annex neighbourhood, 63_B is a new private residence distributed over three floors of living space and a detached garage. Dealing with the constraints of a long and narrow corner site, the urban response takes its cues from the established figure-ground, aligning itself with neighbouring dwellings at the front elevation and maintaining the flanking street setback of the original house. Configuring the vertical circulation as a continuous interconnected 3-storey volume to maximize natural lighting and induced ventilation, employing hydronic radiant floor heating and green roof technology, the architecture begins to re-establish a more symbiotic relationship between house and natural environment.